UKK - Usein Kysytyt Kysymykset


Onko Kilpipajan rekisterikilpi aito?


Rekisterikilpien valmistustekniikka on vastaava kuin Helsingin vankilassa.

Kilpien valmistusta emme ole kuitenkaan oppineet vankilassa vaan ulkomaita kierrellessämme olemme luoneet suhteita. Kilvet valmistetaan samassa pajassa  kuin Viron viralliset rekisterikilvet Viron autorekisterikeskuksen tarpeisiin. Tämä takaa korkean laadun. 


Yksinkertaistettuna valmistustekniikka on seuraava: puhdistetulle alumiinilevylle kiinnitetään laadukas 3M:n valmistama pohjatarra. Valkoinen pohjatarra on tieliikennekäytössä olevaa kolmikerroksista kalvoa, jolloin tarra muodostuu kolmikerroksisesta heijastavasta kalvosta. Alimmaisena on pieniä lasihelmiä, pintamateriaalina PVC-lakkakalvo ja niiden välissä vahvikkeena alumiinikuituja. Seuraavaksi EU-FIN tunnus tulostetaan pohjatarraan, ja koko kilpi laminoidaan. Kilpien tunnukset ja reunat preeglataan Utschin hydraulisella puristimella ja viimeiseksi tunnus ja reunat lämpöleimataan. Väriä sisältävä muovikalvo ajetaan 200-asteisen mankelin läpi ja painetaan tiukasti kilven pintaan. Muovipinnat ottavat tiukasti kiinni toisiinsa. Näin tunnus ja kehys näyttävät maalatuilta.


  
  


1. kilpi ilman pohjatarraa 2. sama kilpi mustalla pohjalla 3. Lämpöleimaus viimeistelee kilven


Miksi yrityksen nimi on Kilpipaja.com Finland vaikka tuotanto on Virossa?

Yritys on perustettu palvelemaan suomalaisia ajoneuvo- ja kilpiharrastajia, ja meillä on valikoimassa ainoana maailmassa kaikki Suomen rekisterikilven kirjasintyypit, sekä asiakaspalvelumme on 100 % suomalaista. Valmistusmaa on kaiken tämän rinnalla toissijainen juttu.


Miksi Suomirekkarien kirjasintyyppien käyttäminen maksaa muita kirjasintyyppejä enemmän?

Suomirekkarien kirjasintyyppejä ei ole ollut mistään valmiina saatavana, vaan tiedot on pitänyt etsiä. Merkkien valmistuksen logiikka ymmärtää, ja lopulta merkit mittatilauksella piirtää. Hinta saattaa tuntua kovalta, mutta todellisuudessa se on naurettavan halpaa ajatellen vuosien työpanosta.


Miksi sivuiltanne ei löydy puhelinnumeroa?

Pyöritän Kilpipajaa sivutoimisena. Päätyöni takia en pysty vastaamaan puhelimeen. Siksi otan soittopyyntöjä vastaan sähköpostilla, ja soittelen sitten kun päätyöltäni joudan.


Miksi ette ota tilauksia sähköpostilla vastaan?

Kuullostaa typerältä että ette ota tilauksia sähköpostilla vastaan, vaan ohjaatte asiakkaan tekemään tilauksen Kilpipajan nettiputiikin kautta.

Emme tee tätä kiusallamme, vaan haluamme varmistua että kaikki tilaukseen liittyvät asiat tulisivat varmasti huomioitua. Kokemus on osittanut että näin toimien tulee kaikkein vähiten säätämistä, ja asia tulee kerralla kuntoon.


Asiakas saattaa esim. puhua valkoisesta kilvestä, tarkoittaen heijastavaa valkoista, eikä huomaa että valikoimassa on erikseen valkoinen ja heijastava valkoinen, tahi asiakas saattaa puhua "EU-standardista" tarkoittaen suomen EU-kilpeä, ja Kilpipajan tuotevalikoimassa, on erikseen "Suomen EU-kilpi" ja "EU-standardi", jotka ovat eri kokoisia.


Kun asiakas näkee itse tilausjärjestelmän eri vaihtoehdot, sekä voi verrata tilattavan tuotteen tietoja esim. Suomen rekisterikilpimuseoon (kilpimuseo.fi) niin asiakas voi olla varma mitä hän on tilaamassa ja saamassa. Tämä säästää molempien osapuolten aikaa ja vaivaa.


Koska eri valinnan vaihtoehtoja on useita, ja koska emme ole ajatuksenlukijoita, niin ajattelemme että tämä on kuitenkin pienempi paha, kuin se  mielipaha joka tulee myös meille, jos tuotteen toimituksen jälkeen luemme sähköpostista, että asiakas olisikin tarkoittanut niin sanoessaan jotain muuta kuin me sen ymmärsimme.


Poikkeuksena edellä mainittuun on tietenkin autoliikkeiden rekisterikilpien taustalevyjen jatkotilaukset mikäli tuotteen sisältöä ei haluta muuttaa. Silloin toki riittää sähköposti: ”laitatko taas 100 kpl tulemaan”.
Voitteko toimittaa sellaisen rekisterikilven taustalevyn, jolla saa peitettyä Saksan/Viron kilpien liian leveällä olevat reiät?

 

Emme. Vinkkejä asian ratkaisemiseksi löytyy Niksit  sivulta.
Voitteko toimittaa rekisterikilven taustalevyn vanhemmille kuin  EU-rekisterikilville?


Emme. Valikoimassa on vain FIN CAR 2001- matala, FIN CAR 2013- pieni, FIN MC 2001- korkea ja FIN Moped 1995- taustalevyt.
Miksi sivuilta ei löydy tilinumeroa?


Tarkastamme jokaisen tilauksen, voimmeko valmistaa haluamasi kyltin.

Trafi on antanut tarkat ohjeet asiasta (lue tarkemmin täältä). Tämän  ennakkotarkastuksen jälkeen lähetämme Sinulle laskun, josta selviää tilinumero tai lähetämme sähköpostia, että toivetta ei voida sellaisenaan täyttää, sekä aloitamme kanssasi neuvottelut miten saisimme toiveen toteutettua tuotetta säätämällä lailliseksi. Mikäli säätö onnistuu, sitten lähetämme laskun josta löytyy tilinumero.
Onko tuotteilla palautusoikeus?


Tilaustyönä valmistetulla uniikilla tuotteella on palautusoikeus vain tuotevirhetapauksissa, sillä meillä ei ole mahdollisuutta myydä niitä sellaisinaan eteenpäin muille asiakkaille. (Kuluttajansuojalaki 6 luku 16 § kohta 3)


 

Voinko noutaa tilauksen toimipisteestänne?


Kilpipajalla ei ole ollenkaan ”kivijalkamyymälää”, Muukonkankaantiellä sijaitsee ainoastaan esittelytaulu. Kauppamme toimii ainoastaan netissä ja toimitamme kaikki tilatut tuotteet ainoastaan postitse kirjeenä suoraan haluamaasi osoitteeseen Suomessa.
Voitteko toimittaa kilven nopeammalla aikataululla?


Emme. Kilpipaja on harrastuksemme autonharrastajien palvelemiseksi ja päätyömme vuoksi joudumme matkustelemaan paljon. Kilvet valmistetaan siinä järjestyksessä kun suoritus näkyy tilillämme. Voit jouduttaa toimitusta vain maksamalla mahdollisimman pian laskun saamisen jälkeen.


Vaikka nettiputiikkimme on auki 24/7 niin käsittelemme tilauksia vain ma-to päivisin. pe-la-su pidämme taukoa.


Kilpiä valmistetaan suurempien töiden ohessa, joten käyttämämme graafikot valmistavat paljon muutakin kuin nimikylttejä. Myöskin graafikkomme työskentelee vain ma-to. Tästä johtuen maksun maksamisen jälkeen saattaa mennä pari päivää, ennen kuin tilauksesi päätyy graafikon työpöydälle, ja vielä voi mennä pari päivää ennen kuin kilpi valmistetaan. Myös postissa menee vähintään pari päivää. Toimitusajat.
Miksi toimituskulut ovat niin suuret?

Valitettavasti Suomesta postitettavat tuotteet vaativat suurimmaksi osaksi maksikirjeen. Virosta lähetys taas ei ole enää yhtä halpaa kuin se vielä muutama vuosi sitten oli, jolloin toiminta aloitettiin. Toimituskulut.HKK - Harvoin Kysytyt KysymyksetTein tilauksen, mutta mitään ei ole kuulunut?


  1. Otamme yhteyttä kaikkiin tilauksen tehneisiin, mutta mikäli sähköpostiosoite on syötetty virheellisenä tilausjärjestelmään, eikä puhelinnumeroa ole annettu, emme voi ottaa yhteyttä. Tällöin voimme vain odottaa uutta yhteydenottoa... Joku asiakas on joskus pahoitellut sitä, että sähköpostimme on mennyt suoraan roskapostiin, ja siksi lasku on jäänyt maksamatta.


Tein sähköpostilla soittopyynnön pe klo 12, mutta mitään ei ole kuulunut la klo 12 mennessä, onko firma vielä pystyssä?


  1. Pyöritän firmaa oman toimeni ohella, ja en läheskään aina pysty vastaamaan soittoihin saman tien. Sähköposteja luetaan aikaisin aamulla ja myöhään illalla, ja viikonloppuna pyritään lepäämään.


Viallisen tuotteen palautus?


  1. Laatumme on erittäin korkea, ja sen pitäminen korkeana on kunnia-asia. Jos tuotteessa on kaikesta huolimatta selvä virhe, niin ota meihin yhteyttä jotta voimme sopia korvaavan tuotteen sinulle toimittamisesta. Reklamointiaika tuotteen saamisesta on 14 päivää. Emme edellytä viallisen tuotteen palauttamista, emmekä korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole ensin sovittu kanssamme. Emme myöskään lunasta postiennakolla, luottopakettina tai jälkivaatimuksella lähetettyjä palautuksia.


  2.  

Kuljetuksessa rikkoutunut lähetys?


  1. Huolellisesta pakkaamisesta huolimatta posti ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa. Mikäli lähetys on vaurioitunut postin kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus postikonttoriisi ja toimita se meille (posti yleensä kustantaa kirjeen lähettämisen tällaisissa tapauksissa) jotta voimme postittaa sinulle uuden tuotteen ja voimme tehdä postille korvaushakemuksen.


Alla näkyy ehkä parhaiten Platesmith´s Narrow (vasemmalla) ja Platesmith´s Wide (oikealla) kirjasintyypin ero.


Sivu on optimoitu Safari selaimelle   © Kilpipaja.com Finland 2010-2021