Aidot preeglatut eli korkopuristetut kilvet

- kun aito valmistustekniikka ratkaisee -Kilpipajan preeglatut kilvet valmistetaan aidolla rekisterikilpien valmistustekniikalla preeglaamalla Utschin hydraulisella puristimella, käsityönä yksi kerrallaan. Voit itse valita kilven koon, tekstin sekä pohjan värin sekä halutessasi valkoiseen pohjaan EU-FIN tunnuksen.


Huom! Kirjasintyyppi ei ole samanlaisia kuin suomalaisissa kilvissä käytetty. Showkilvissä on aito kirjasintyyppi tulostettuna mahdollinen. Etsimme myös kuvia ja mittoja vanhoista suomirekkarien kirjasintyypeistä, jotta voimme ennallistaa ne, lue lisää.


Mikäli preeglattuun rekkariin halutaan joku muu kuin EU-FIN tunnus, niin se on mahdollista 6 € lisämaksusta. Myös showkilven logoja on mahdollista tulostaa preeglattavaan rekkariin 6 € lisämaksusta.


Voit tilata meiltä aitoja preeglattuja rekkareja:

 1. -pelkästään nimellä varustettuja kilpiä, esim. ”PASI” ”VW” VOLVO” jne.

 2. -pelkästään numeroilla varustettuja kilpiä. esim. ”313”, ”020-202”,  ”05-4587045”

 3. -sekä kirjaimia että numeroita sisältävissä kilvissä tulee olla useampi kuin kolme kirjainta tai numeroa esim. ”LEENA-11” tai ”VW-1965”

 4. -pienen (L 177 mm x K 101 mm) kilven voit tilata vaikkapa oman autosi (vanhalla lyhyellä) rekisteritunnuksella (väliviiva toteutettu tarralla) tai keksimälläsi kirjain- ja numeroyhdistelmällä, vaikkapa ”MM-60” (Matti Meikäläisen 60-vuotislahja). Pitkän tai lähes EU-kilven sini-, puna- tai viherpohjaisena oman autosi rekisteritunnuksella vaikkapa osoittamaan autollesi varattua parkkipaikkaa


Emme valmista sinulle:

 1. -muita kuin edellä kuvattuja yhdistelmiä, sillä emme halua joutua kahden vuoden ”oppisopimuksella” Helsingin vankilaan oikeita rekisterikilpiä preeglaamaan. Hupikilpien myyminen on sen verran mukavampaa puuhaa. Katso perustelut tarkemmin täältä

 2. -kuluneiden aitojen kilpien tilalle uusia, vaan näissä asioissa sinun tulee kääntyä lähimmän katsastuskonttorin puoleen

 3. -moottoripyörän perävaunuun kilpiä. Tässä asiassa sinun tulee tehdä lisäkilpihakemus

 4. -auton rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä (AB-1, ABC-1, AB-12, ABC-12, AB-123, ABC-123 valkoiselle tai mustalle pohjille

 5. -erityiskilpiä muistuttavia kilpiä Tarkemmat ohjeet

 6. -diplomaattikilpiä muistuttavia kilpiä eli C-alkuisia kilpiä siniselle pohjalla

 7. -traktorin rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä (12-AB, 123-AB tai 123-ABC) keltaiselle pohjalle mustilla tai punaisilla merkeillä

 8. -moottoripyörän rekisteritunnuksia muistuttavia kilpiä  (AB-1, ABC-1, AB-12, ABC-12, AB-123, ABC-123 tai 1-AB, 1-ABC, 12-AB, 12-ABC, 123-AB, 123-ABC) valkoiselle tai mustalle pohjalle

 9. -"tuhmia" sanoja, sillä haluamme varjella yrityksemme mainetta

Edellä mainittu perustuvat lainkohtiin, jotka voit lukea täältä.


3) USA CAR (152x302 mm)

Hinta 19,95 € + toimituskulut. Kilpeen mahtuu n. 6 kapeaa merkkiä ilman EU-FIN tunnusta ja 5 tunnuksen kanssa. FIN-EU tunnus vain valkoiselle pohjalle. Saatavana heijastavalle valkoisella tai mustalla pohjalla.


Merkkien korkeus on 77 mm. Väliviiva - ja ÄÖ:n pilkut toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen.

Tälle kilvelle saatavana myös taustalevy. Nettiputiikkiin 


(Vertaa aito jenkkikilpi 6x12” = 152,4x304,8 mm)  Nettiputiikkiin

 1. 1)Kilpipajan pitkä kilpi (113x520 mm)

Hinta 19,95 € + toimituskulut.  Kyseessä on ns. "EU-standardi", jota käyttävät mm. Ruotsi, Viro, Saksa ja Venäjä. Kilpeen mahtuu n. 8 leveää tai 11 kapeaa merkkiä ilman EU-FIN tunnusta ja n. 7 leveää tai 10 kapeaa merkkiä EU-FIN tunnuksen kanssa. EU-FIN tunnus vain valkoiselle pohjalle. Merkkien korkeus on 77 mm. Väliviiva - ja ÄÖ:n pilkut toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen


Nettiputiikkiin

4) Kilpipajan lyhyt kilpi (113x302 mm)

Hinta  19,95 € + toimituskulut. Kilpeen mahtuu n. 6 kapeaa merkkiä ilman EU-FIN tunnusta tai 5  EU-FIN tunnuksen kanssa. FIN-EU tunnus vain valkoiselle pohjalle. Saatavana heijastavalla valkoisella ja mustalla pohjalla.  Merkkien korkeus on 77 mm. Väliviiva - ja ÄÖ:n pilkut toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen.


(vrt. uusi pieni kilpi 113x300 mm tai vanhanmallinen lyhyt kilpi 118x338 mm tai vanha kilpi 123x342 mm.)   


Nettiputiikkiin

Huomaa, että välilyönti tai väliviiva lasketaan yhdeksi merkiksi. Pienessä kilvessä väliviiva toteutetaan tarralla. Kaikissa kilvissä skandien (ÄÖ) pisteet toteutetaan tarralla. Myös nettiosoite on mahdollinen, mutta pisteet toteutetaan tarralla.   


          


         Platesmith´s Wide                    Platesmith´s NarrowPreeglattujen kilpien kirjasintyypit:


Preeglatuissa kilvissä voit valita vain

Platesmith´s Narrow tai Platesmith´s Wide kirjasintyypin
Platesmith´s Narrow kirjasintyypissä ei ole mahdollista valmistaa preeglaamalla Q ja väliviiva (-). Skandien ÄÖ pilkut ja väliviiva toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen.


USA MC (101x177 mm) ei ole mahdollista valmistaa Q ja W kirjaimia, sekä väliviivaa (-). Skandien ÄÖ ja väliviiva väliviiva toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen.


Platesmith´s Wide kirjasintyypillä ei ole mahdollista toteuttaa Ä ja Ö stanssaamalla, skandien ÄÖ pilkut toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen.


Huom. kilpeä kohti saa olla vain kaksi samaa merkkiä. Esim ERKKI on mahdollinen, mutta KARKKI ei ole.


Kuinka monta merkkiä kilpeen mahtuu?

Preeglatun kilven reuna käyttää kilven mitasta 10 mm (eli yhteensä 20 mm)

Jos on valittu EU-FIN merkki, niin se käyttää kilven mitasta 50 mm (pieni kilpi 40 mm). Jos on valittu syntymäpäivämerkki, niin se käyttää kilvestä 50 mm (pieni kilpi 40 mm).


Kilpien hyötyleveydet:

520 mm leveä kilpi = 500 mm ilman EU-FIN merkkiä,

450 mm EU-FIN merkin kanssa ja 400 mm EU-FIN ja syntymäpäivämerkin kanssa.


420 mm leveä kilpi = 400 mm ilman EU-FIN merkkiä,

350 mm EU-FIN merkin kanssa ja 300 mm EU-FIN  ja syntymäpäivämerkin kanssa.


302 mm leveä kilpi = 282 mm ilman EU-FIN merkkiä,

232 mm EU-FIN merkin kanssa ja 182 mm EU-FIN ja syntymäpäivämerkin kanssa


177 mm leveä kilpi = 155 mm ilman EU-FIN merkkiä,

115 mm EU-FIN merkin kanssa ja 75 mm EU-FIN ja syntymäpäivämerkin kanssa.


Jokainen merkki käyttää oman leveytensä verran tilaa:

Numero 1 (yksi) on ”väkäsen” kanssa, mutta jos valitset kirjaimen I niin numero yksi tulee samannäköiseksi kuin suomalaisissa rekisteritunnuksissa.


Rekisterikilpi toimitetaan ilman reikiä.

Kilpipajan toimittamasta preeglatusta kilvestä mainostoimistossa vanhaksi patinoidusta kilvestä kuvaamalla valmistettu ulkomainos kesällä 2011.


Tuttu myös TV:stä keväällä 2012 samaisen tuotteen TV-mainoksista.
Kesällä 2012 TEX-TAA mainoksessa on käytetty taasen tästä kilvestä kuvattua pohjaa, mutta teksti on tehty kuvankäsittelyohjelmalla. Eron huomaa kyllä selvästi. Aito on aina aito, ja aitoja saa Kilpipajalta, tietenkin.
Preeglattu showkilpi autonäyttelyssä on kuuluisa piste i:in päällä.


Sivu on optimoitu Safari selaimelle   © Kilpipaja.com Finland 2010-2021


 
 1. 2)Kilpipajan lähes EU-kilpi (113x420 mm)

Hinta 19,95 € + toimituskulut. Kilpeen mahtuu n. 6 leveää tai 8 kapeaa merkkiä ilman EU-FIN tunnusta ja 5 leveää tai 7 kapeaa merkkiä EU-FIN tunnuksen kanssa.  EU-FIN tunnus vain heijastavalle valkoiselle pohjalle. Merkkien korkeus on 77 mm. Väliviiva - ja ÄÖ:n pilkut toteutetaan tarralla. Å ei ole ollenkaan mahdollinen. (Vrt. suomalainen pitkä EU-rekisterikilpi 118 x 442 mm ja vanhanmallinen kilpi 118x397 mm).


Nettiputiikkiin

5) USA MC (101x177 mm)

Hinta 19,95 € + toimituskulut. Kilpeen mahtuu n. 5 kapeaa merkkiä ilman EU-FIN tunnusta (Esim. VAARI mahtuu, mutta SAARA, VESSA, ANSKU tai PAULA ei. VAARI sanassa on vähän tilaa vievä I mutta SAARAssa kaikki kirjaimet ovat leveitä, jolloin ne eivät mahdu) tai 4 merkkiä tunnuksen kanssa.  Mikäli haluat merkkejä enemmän, niin täsmälleen samankokoinen kilpi on saatavana myös Showkilpenä. Merkkien korkeus on 49 mm. Väliviiva - ja ÄÖ:n pilkut toteutetaan tarralla. Kirjainta Å, Q ja W ei ole mahdollista preeglata.


Nettiputiikkiin